UITVAART LAURENTIUSKERK

Mia Kamps-Francort

de uitvaartdienst vindt in besloten kring plaats.

Het bisdom heeft alle kerkdiensten
     in het weekend en door de week
     tot en met mei afgelast!

ZONDAGVIERING
     HIER zijn de teksten van 15 maart
     HIER zijn de teksten van 22 maart

GOEDE WEEK
      In de goede week hopen we de
      diensten in (lege) kerk
      op deze site te laten zien.

EERSTE COMMUNIE
     De eerste communie is uitgesteld
     tot een nader te bepalen datum

OPEN KERK
    Voorlopig is ook 'Open Kerk' op
    dinsdag- en woensdagmiddag dicht!

.

van de kerk
  Kunrade HIER

VASTENOFFER OVERMAKEN
Als u per bank een vastenoffertje wilt overmaken, en dat lukt niet direct, gebruik dan deze tenaamstelling:
Miss.werkgroep Par.Voerendaal
rek.nr. NL46 RABO 0125 9316 11

KINDERKERK VOERENDAAL
               volg haar op Facebook!

ZIEN
‘Nou Jeroen, je mag zelf kiezen. Ik kan je dalijk gezellig naar school brengen, maar je mag ook met ons mee naar de begrafenis van opa.’ Dat was moeilijk. Gewoon naar school, rennen met de jongens en spelen op de computer, dat was mooi. Of met de familie mee om opa Duif te begraven... Opa stond altijd naar de hemel te staren, turend naar zijn duiven. Jeroen stond naast hem. Twee mannen die wachtten op een duif. De duiven waren al lang weg. En nu was opa dood. Die lag daar maar. Misschien lag hij er niet eens. Hij was weg. Jeroen had een tekening in de kist gelegd. Hij had een vliegtuig getekend; was wel stoer, hoog in de lucht met wolken in de vorm van hartjes. ‘Kom je nog terug?’, had hij in het ziekenhuis gevraagd. Zo verdrietig was hij geweest. Opa had zijn hand gepakt. ‘Misschien blijf ik wel hier..., in het licht van de maan, in de warmte van de zon, in het ronken van een vliegtuig, in de smaak van kaneel...’, en zo was hij nog een tijdje doorgegaan. ‘Ja, nou weet ik het wel!’, had hij geroepen. ‘Je lijkt God wel!’ Toen stond Jeroens besluit vast. Hij zou meegaan naar de begrafenis. Een beetje verdriet was ook wel fijn. Een beetje verdriet om opa Duif. Samen naar de hemel kijken.

VASTENACTIE 2020

Dennis-in-de-moestuin
Dennis-maakt-huiswerk
Dennis-terug-op-school
een-beter-leven-voor-Eshita-dankzij-kippen-fokken
Eshita-aan-het-werk
Eshita-aan-het-werk2
Eshita-is-een-voorbeeld-voor-anderen
Eshita-met-gezin
Eshita-portret
Eshita-vaccineert-kippen
Patrick-geeft-les
Patrick-geeft-les2
Patrick1
Patrick2

Investeer met de Nederlandse Vastenactie in onderwijs! NL46 RABO 0125931611 missionaire werkgroep kerkbestuur Kunrade
In 2018 hielpen we met de Vastenactie samen zo'n 80.000 mensen, met voorlichting, training, opleiding, schoon water, medische zorg, opvang, begeleiding en voedingsmiddelen. 1.050 mensen hebben traumabegeleiding ontvangen en 207 vrijwilligers zijn opgeleid om traumabegeleiding te geven. Ruim 1.500 mensen hebben landbouwtrainingen en beroepsopleidingen gevolgd.
3.594 kinderen konden naar school.
15.000 mensen kregen toegang tot schoon drinkwater of sanitaire voorzieningen. 21.500 mensen hebben medische voorlichting gekregen.
18.375 mensen ontvingen noodhulp. 500 leerlingen hebben betere maaltijden op school gekregen
4.600 ouders en kinderen kregen voorlichting over goede voeding.
2.000 kinderen hebben een geboortecertificaat gekregen; 7.000 mensen hebben voorlichting over geboortecertificaten gekregen.