UITVAART LAURENTIUSKERK

Laurentiuskerk,
zaterdagavond 21 september
19.30 uur.

In het kader van het 75ste bevrijdingsfeest is er op 21 september is een bijeenkomst voor iedereen in de Laurentiuskerk.

Na de Dienst van 18.30 uur wordt het aangepaste monument onthuld van Eugène Laudy. De steen met de namen eronder wordt vervangen. De verzetshelden worden aangevuld met die uit de andere kernen die inmiddels bij Voerendaal horen; de namen van de militairen die bij politionele acties vielen, krijgen een plek op het Indië monument in Ubachsberg.

Na de onthulling is er koffie en thee in de kerk. Daarna opent de burgemeester.

Vervolgens presenteert Wil Maassen een boekwerk, ‘Oorlogsmonumenten in Voerendaal’, over de oorlogsslachtoffers uit onze gemeente. Het boek wordt uitgereikt aan alle aanwezigen.

Vervolgens vertelt emeritus hoogleraar Victor Halberstadt over zijn onderduikverleden in Retersbeek gedurende de oorlog.

Pastoor H. Brouwers en het strijkersensemble Cordato sluiten de herdenking af.

Op 22 september worden de festiviteiten afgesloten op kasteel rivieren om 11 uur door Koninklijke Harmonie de Berggalm en Heemkunde Klumme..

MAANDAG 16 SEPTEMBER
     19 uur eucharistie

WOENSDAG 18 SEPTEMBER
     geen eucharistie (i.v.m.concert)

VRIJDAG 20 SEPTEMBER
     19 uur communiedienst

ZATERDAG 21 SEPTEMBER
     18.30 eucharistie

ZONDAG 22 SEPTEMBER
     10.30 eucharistie

KINDERKERK VOERENDAAL
                 volg haar op Facebook!

.
KERKGEBOUWEN
Kijk HIER naar de plannen met de kerk.
Volg de ombouw van de kerk Kunrade HIER
En lees HIER het artikel daarover in TROUW.

BEVRIJDINGSCONCERT

Woensdag 18 september,
Sint Laurentiuskerk
Concert met het Gemengd koor Jubilate Deo,
Dameskoor Parochie Voerendaal
en Zangvereniging Reconnected.

Donderdag 19 september,
in de Sint Bernarduskerk Ubachsberg.

Concert met Gemengd Kerkelijk Zangkoor Sint Bernardus Ubachsberg,
Zangkoor Mélange
en het MoKla Vokaal Ensemble.

Vrijdag 20 september,
in de Theresiakerk Ransdaal.
Concert met Gemengd Zangkoor Sint Ceacilia Ransdaal,
The Young Voices Voerendaal
en Tutta Musica Voerendaal (Tutta Mamma).

INTRODUCEES WELKOM!
Neem eens een introducee mee naar de kerk, iemand uit uw omgeving die een kerkdienst als heel bemoedigend zouden ervaren, maar daar intussen zover van is af gegroeid dat de drempel te hoog is geworden. Voor hen is de actie ‘Kerkproeverij’. De vaste kerkgangers worden uitgenodigd om familieleden, buren of goede bekenden mee te nemen. We dagen u uit om dat in het weekeinde van 28 en 29 september te doen. We maken er een extra mooie viering van! Op zaterdagavond zingt ons Dameskoor. En op zondag speelt Strijk Ensemble Coradato, leerlingen van de muziekschool Kerkrade.

BOEF
Guusje kwam opgewonden thuis. ‘Mamma! Weet je wat er bij Annemiek gebeurd is?’ ‘Nee, schat, vertel het maar!’ ‘Daar is ingebroken! Een dief heeft de televisie meengenomen en de computer. Zou die boef ook bij ons komen?’ ‘Pappa had meegeluisterd vanuit de garage. Hij was erbij gekomen. ‘Nee meid! Ik heb sterke sloten op alle deuren. Die kan er bij ons niet in.’ Pappa was bang dat Guusje niet goed zou slapen vannacht, en bij elk geluidje rechtop in bed zou zitten. Gelukkig was het Guusje de boef snel weer vergeten.
De volgende ochtend was zaterdag. Pappa en mamma zouden uitslapen. Guusje verveelde zich voor de televisie. Daar was een filmpje met poppen dat ze al eens eerder had gezien. Ineens dacht ze: zo’n pop heb ik ook gehad! Ze liep naar boven, de zoldertrap op. Op zolder liep ze een oud nachtkastje omver. Uit de oude kast viel een doos. Ze rommelde in de onderste la. En ineens klonk de norse stem van pappa. ‘Wat ben je aan het spoken, Guusje?! Je moet eens een voorbeeld nemen aan die dief van Annemiek!’ Een voorbeeld aan de boef nemen? Guusjes schrok. ‘Die was tenminste stil’, riep pappa. ‘Die heeft niemand wakker gemaakt!’ Zelfs van een boef kun je iets leren!

01.
02.