UITVAART

Maria Speetjes Peeters, vrijdag 27 november 13 uur (in kleine kring)
Marieke Pleijers Severens, maandag 30 november
(in besloten kring)

KERKBIJDRAGE
NL38 RABO 01548.01.283
Dat is het juiste rekeningnummer van het RK Kerkbestuur Laurentius Voerendaal. Op de gestuurde herinneringen 'Bijdrage 2020' staat een niet bestaand nummer!

Klik op het ovaal. Lees de Dienst    van 14 november
Hier die van

ZEGELTJES SPAREN
De PLUS geeft weer zegeltjes uit om te sparen voor een gratis doos boodschappen. Wij willen deze dozen graag doorgeven aan gezinnen in Voerendaal die deze in de maand december heel goed kunnen gebruiken. U kunt de zegeltjes of de kaart in de speciale doos deponeren in de supermarkt of in de kerk bezorgen (dinsdag- en woensdag-middag 14 - 15.30 uur).

30 MAX

We mogen de komende weken niet meer dan 30 kerkgangers  toelaten.
Het dragen van een mondkapje wordt dringend geadviseerd.

Het zal dan nodig zijn om zich altijd aan te melden (helaas!), en wel elk weekend opnieuw, zodat iedereen een kans krijgt.
Wie zich boventallig aanmeldt bieden we een plek aan voor de week erna.

AANMELDEN: 06 505 44 105
(donderdag en vrijdag 17 - 19 uur)
of mail: [email protected]
of op kantoor op ma- en vrijdagmiddag.

► Kom alleen indien u niet verkouden bent en geen koorts hent!
► Houd 1,5 meter afstand aan, bij binnenkomen, uitgaan en communiceren.
► Geen collecte. Achter in de kerk is 'n mandje. (Of maak thuis iets over).

KAARSJE OPSTEKEN
Op doordeweekse dagen kunt u van 10 tot 15 uur in de kapel onder de toren van de voormalige kerk, bij het Maria-altaar een electrisch kaasje opsteken. Neem een lichtje uit de voorraad. Zet het op de standaard en geef een vrijwillige bijdragen! Kom door de toegangsdeur in de toren!

COMMUNIEVIERINGEN
Bekijk via deze links de vieringen nog eens.

►  PRESENTATIEDIENST
     COMMUNIE 9 UUR
   ►  COMMUNIE 12.30 UUR

KERKGEBOUWEN

Kijk HIER naar de plannen met de kerk.
Volg de ombouw van de kerk Kunrade HIER
En lees HIER het artikel daarover in TROUW.

EUCHARISTIE  VIA  INTERNET
We gaan proberen in de advent de H.Mis van 10.30 via Youtube uit te zenden. U ziet dan op deze plek een link die u maar hoeft aan te klikken! Met dank aan Luc Possen!

KERSTVERSIERING
Er zijn weer prachtige adventversieringen gemaakt door vrijwilligers. De opbrengst is voor de kerk. Ze worden in het weekend verkocht na de diensten, maar ook op dinsdag en woensdagmiddag van 14 uur tot 15.30 in de kerk. We kunnen het ook bezorgen! Mail naar [email protected]
Onderaan deze pagina ziet u meer, en  HIER .

DOOPVOORBEREIDING
Vanwege de verscherpte corona-maatregelen vindt de doopvoorbereidingsavond geen doorgang. Ouders kunnen contact opnemen met pastoor of Ine Keulers.

VRIENDEN VAN...
Het 'JOURNAAL VOERENDAAL SAMENSTERK' besteedde aandacht aan de actie 'Vrienden van de Laurentius'. Met deze actie zoeken we mensen die willen helpen om het prachtige monument van de Laurentiuskerk overeind te houden.  WORD   'VRIEND VAN DE LAURENTIUS'

ma 23
nov 19:00  Eucharistie
       Bezoekers hoeven zich niet aan te melden

woe 25 nov  19:00  Eucharistie
          Bezoekers hoeven zich niet aan te melden

za 28 nov  18:30 Eucharistie
         30 mensen toegestaan; AANMELDEN

zo 292 nov 10:30 Eucharistie

30 mensen toegestaan!; AANMELDEN

KINDERKERK VOERENDAAL

GELUK BIJ ONGELUK
De ogen van Brian straalden. Hij was met pappa laat thuis gekomen. Het was al pikdonker geweest. En ineens had Brian aan de hemel een ster zien vallen. Geweldig! Hij had er al veel over gehoord, maar nu had hij het zelf meegemaakt. Ze bestonden dus echt, die vallende sterren. Het ging allemaal heel snel. De ster was ook niet recht naar beneden gevallen, maar eerder in een schuine glijvlucht, een flits. ‘Waar is-t-ie nu?’ ‘Verbrand’, zei pappa. ‘We noemen het een ster, maar het is een beetje stof, wat gruis, en dat verbrandt als het dicht bij de aarde komt.’ ‘Kan het ook op ons huis vallen?’ Pappa aarzelde. Ja dat kon wel, maar het zou niet gebeuren. Brian pakte de hand van pappa stevig vast. Dat voelde veiliger. ‘Je mag een wens doen, als je een ster ziet vallen. Want vallende sterren brengen geluk.’ ‘Dan wens ik...’, zei Bryan bedachtzaam, ‘dat-ie niet op ons dak valt.’ Bryan en pappa speurden, hand in hand, de hemel af. Samen konden ze de kosmos wel aan.

ADVENT
     (foto's: Tiny Moonen)